Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra aanbod bij de expo Oogen die kijken

De 150ste verjaardag van Stijn Streuvels zal niet onopgemerkt voorbijgaan in het Letterenhuis. Naast de expo Oogen die kijken, is er nog veel meer.

Openingsweekend

Op 2 en 3 oktober is de expo Oogen die kijken gratis te bezoeken. 

Vergeet je ticket niet op voorhand te reserveren.

Reserveer je ticket

Verjaardag Streuvels op 3 oktober

Het Letterenhuis viert de 150ste verjaardag van Stijn Streuvels met een perentaartrecept uit de bakkerij van de familie van Streuvels.

Kom op zondag 3 oktober smullen van een stukje perentaart en krijg de brochure Stijn Streuvels was een bakker mét perentaartrecept mee naar huis.

Geldig voor de eerste 250 bezoekers vanaf 11 uur.

Radiodocumentaire over Stijn Streuvels

Op 3 oktober, de verjaardag van Streuvels, start een radioreeks over de schrijver, gemaakt door Klara in samenwerking met het Letterenhuis en Het Lijsternest.

Streuvels brengt de schrijver tot leven met kenners en liefhebbers van zijn werk: schrijfbroeders en -zusters van vandaag, nazaten van zijn beste vrienden, zijn kleindochter.
Wie was deze bakker die wereldberoemd schrijver werd en uit vinnige ogen keek? Die zijn Lijsternest liet bouwen in de stijl van de streek? En die het gevecht van de stippelmens beschrijft in de oneindige natuur?

Streuvels op Klara op zondag 3, 10 en 17 oktober, telkens van 18 tot 20 uur, via de Klara-app en als podcast. Met Gudrun De Geyter.

Bijlage bij De Standaard

Op vrijdag 24 september. Met extra verhalen bij de expo.

Lees de artikels

Activiteiten

Tijdens drie avonden spreken we over Streuvels en fotografie, over schrijvers en hun memoires en over het oeuvre van Streuvels als inspiratie voor makers van vandaag.

Ontdek het programma van de drie avonden

Instaprondleidingen

Een gids neemt je mee door de expo en het omvangrijke fotoarchief van Stijn Streuvels. Op zondag 17 oktober, 14 november en 19 december om 14 uur.

Sluit mee aan

Lespakket voor scholen

Schrijven is ook goed kunnen kijken. Schrijvers halen vaak inspiratie uit hun omgeving: wat ze rond hen zien, horen, meemaken. Observeren is een kunst die Stijn Streuvels heel zeker onder de knie had. Aan de hand van opdrachten oefenen leerlingen hun eigen observatie- en beschrijvings-vaardigheden.

Naar het lespakket

Meld je aan voor de nieuwsbrief