Overslaan en naar de inhoud gaan
Museumnacht

Museumnacht 2022

Ontdek het programma van Museumnacht op 6 augustus 2022 in het Letterenhuis. Verwacht je aan een programma met literaire performances, gesprekken en muziek.

Letterenhuis 

Het Letterenhuis bewaart meer dan 200 jaar Vlaamse literatuur – je ontdekt er een schat aan brieven, handschriften en onverwachte verhalen van bekende en minder bekende schrijvers en dichters.

(gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

Het leven, een verhaal 

20.00 – 01.00 uur (doorlopend, vrij in te pikken)
Performance, literatuur, vertelling, vertoning

Muziek

Acteur/theatermaker/schrijver Rashif el Kaoui duikt in het levensverhaal – met auteurs van kronieken, autobiografieën en autofictie én auteurs die de combinatie van orale en geschreven literatuur opzoeken – met alle onverwachte kruisbestuivingen daartussen. ‘Ik schrijf dus ik ben. Ik spreek dus ik ben.’ Een programma met literaire performances, gesprekken én muziek.

De gasten zijn Yousra Benfquih - Giuseppe Minervini – Peter Verhelst - Arne Demets – Brigitte Raskin - Michelle Samba - Audiocollectief SCHIK – Hind Eljadid en Tom Lanoye.

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui © Danny Willems

Dagboeken en verhalen in de schatkamers van het Letterenhuis 

19.30 – 21.00 – 22.30 - 23.30 (duur: 20 minuten)
Depotrondleiding

Het Letterenhuis bewaart ruim twee miljoen brieven in zijn literaire archiefcollectie . Tijdens een kort depotbezoek toont een archivaris de meest tot de verbeelding sprekende brieven, foto’s, manuscripten, dagboeken en andere egodocumenten van auteurs.

Museumnacht

Meld je aan voor de nieuwsbrief