Overslaan en naar de inhoud gaan

100 jaar Hubert Lampo

zijn archief, een podcast en een wandeling

In 2020 zou Hubert Lampo honderd jaar zijn geworden. Dat vieren we met een documentaire en podcast op Klara en een Antwerpse wandeling gebaseerd op 'De Komst van Joachim Stiller'. En met een imposante aanvulling van zijn archief in ons depot.

Het Letterenhuis verwelkomt het resterende archief van Hubert Lampo, die in 2020 honderd jaar zou geworden zijn. Het archief is 20 strekkende meter lang en bevat duizenden brieven, scenario’s van verfilmingen, foto’s, en handschriften. Daarnaast staat de schrijver centraal in een documentaire en podcast op Klara en komt er een Antwerpse wandeling gebaseerd op De Komst van Joachim Stiller.

Lampo & Lampo. Een vaderzoektocht.

documentaire en podcast

Klara pakt uit met een twee uur durend programma waarin zoon Jan Lampo vertelt over zijn vader die via het klankarchief van de VRT ook zelf aan het woord komt. Het Letterenhuis en Klara bieden een podcast aan op basis van deze uitzending.

Het imposante archief van Hubert Lampo

Het Letterenhuis bezit een imposant archief van de Vlaamse schrijver Hubert Lampo, vooral bekend geworden door zijn roman 'De komst van Joachim Stiller'.

Hubert Lampo - biografie

Hubert Lampo was een Vlaams schrijver en een belangrijke grondlegger van het magisch realisme in het Nederlandstalige taalgebied. Zijn bekendste boek, 'De komst van Joachim Stiller' werd verfilmd en kende tijdens zijn leven 44 Nederlandstalige drukken en talrijke vertalingen.

In de voetsporen van Joachim Stiller

literaire wandeling

Een nieuwe literaire wandeling rond 'De komst van Joachim Stiller', de bekende roman van Hubert Lampo.

Ook interessant

Hubert Lampo x Charlotte van den Broeck

In een magisch realistische wereld kan alles, meent Charlotte Van den Broeck - en ging prompt op pad met Hubert Lampo door een bevreemdend Antwerpen.

Smaakmaker Zuurvrij 35 | 'Zonder onderzoek in de doos'

door Jan Lampo

Lees uit Zuurvrij 35 hier alvast de avonturen van Emmanuel de Bom in de Antwerpse bajes in september 1914, geschreven door Jan Lampo.

Meld je aan voor de nieuwsbrief